Home / Author Interviews / Meet the Author of “Singlehood Pandey” Ankit Singh!

Meet the Author of “Singlehood Pandey” Ankit Singh!

“He is a writer. He is a fighter. He is funny and he is single. He has the looks. He has the brains and He has the superpower of Singlehood. He is Vijval AKA Prem best Known as Singlehood Pandey, your friendly neighborhood relationship (mis)guide. ‘ Would love knock at his door and break his oath or will he remain single and continue spreading the cult of singlehood?”

Q1. What inspired you to start writing?

Ans. I am a dreamer and stories have always fascinated me. In school days I wrote skits, later graduated to writing articles for my facebook page and finally books. Before Singlehood Pandey I published “Give the interview you can be proud of”, it reached ranked#2 on Amazon best sellers in Gd-PI category. Always wanted to write a novel and the success of the first book gave me the confidence to give it a shot.

Q2. How did you get the idea for Singlehood Pandey?

Ans. The idea just came soon after I published my first book, first came the outline, then the name then the cover and then the actual story. I always wanted to write fiction but I thought of giving it a twist a book which is a mix of a story and advice. So instead of doing a novel + advice book I did a novel+ misguide book. Started making some rough notes and then slowly scenes started coming in my mind and one fine day I started writing it and the story kept on moving.

Q3. Is there a new book you are working on? Can you tell us a little about is?

Ans. Yes, I have started writing on Kalki, it is a mythological fiction set in a dystopian future.

Q4. How has the response towards Singlehood Pandey been so far?

Ans. So far everyone who has read the book has loved it and all of them have called it a roller coaster. The readers have been able to relate to the story at some level or the other. I hope to reach out to many more readers.

Q5. Which authors/poets are your favourites?

Ans. Many but if I have to pick then I would say Munshi Premchand and Dan Brown.

Q6.  What type of genres did you read as a child?

Ans. I like to read all kind of genres as it increases the depth of thoughts. Someone who reads my book too will find multiple genres in it.

Q7. What are the challenges you faced while writing Singlehood Pandey?

Ans. Taking out time often becomes a challenge when you are not a full-time writer. Also, self-doubts about how well the book is going is something I had to encounter many times. But it was important to overcome it and continue writing and at time making changes to make the final product better.

Q8. How much time do you give for writing?

Ans. I used to write 2-3 hours every night during weekdays and 4-5 hours during the weekends.

Q9. How was your experience publishing this book?

Ans. As a new author finding a publisher is definitely a tough task as the big names do not want to risk going with a new author.

Q.10 What advice would you like to give to aspiring writers?

Ans. Many people write short articles and poems but never make it to writing a book, there is one major reason that stops them from doing so- putting the sustained effort in a single direction. It is important to keep the big picture in mind but just saying I will write a book sometime is not enough. One needs to set a definite timeline for completing the project and it goes without saying that in order to make time for writing one has to leave many other things. Maintaining a calendar and tracking your daily progress in terms of word count helps to remain on track.

Ideas may not come as a train of thoughts so keep on making notes of the ideas that you get. Write it on WhatsApp or draft of email or a diary, whatever suits you then when writing rework on the idea and see how well it goes along with the rest of the content.

Get your copy here!

https://amzn.to/2o608Ux

About Adhamya

Graduate in English, sociology and journalism. Photographer. Model with a creative brain.

Check Also

Meet Dipnanda Bhaduri Roy author of “I Am In Love With a Shudh Desi Firangi: Hey Shiva, I See You in Him”

About the Author: Dipnanda Bhaduri Roy is a professional content writer at a Bangalore-based KPO …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *